Gebruik van uw houten producten

Onderhoud snijplanken

Een luxe snijplank of hapjesplateau is mooi ter decoratie, maar u wilt deze natuurlijk ook gewoon gebruiken. Maak deze na gebruik schoon met een vochtige doek, maar dompel hem niet onder in water en stop hem niet in de vaatwasser. De plank past altijd prima, maar gaat er wel kapot van. Eens in de zoveel tijd een beetje onderhoudsolie erop nadat u hem wellicht even licht heeft opgeschuurd (met korrel p240 of zelfs p320 voor een mooi glad resultaat) en de plank is weer zo goed als nieuw. Wij gebruiken zelf druivenpitolie, omdat dit reuk- en smaakloos is en – niet onbelangrijk – 100% natuurlijk en voedselveilig.

Hout en handwerk

Spoiler alert! Hout is een natuurproduct… Dat betekent dat ook al is het hout gekapt, gezaagd, geschuurd en nog meer dingen met een ‘ge…,’ dat het hout kan werken. Afhankelijk van de vochtigheid in de ruimte zet het hout uit of krimpt het juist. Het is daarom van belang dat uw houten meubel of woonaccessoire in een ruimte staat waar de luchtvochtigheid zo stabiel mogelijk is (een range van 50% tot 60% is uitstekend). Zo staat een eikentafel naast de kachel waarschijnlijk heel gezellig, maar maakt de kans op scheuren wel groter. Daarbij is het wellicht een open (houten) deur, maar doordat hout een natuurproduct is, zullen er altijd verschillen ontstaan tussen een product dat u op maat bestelt en waar u eerder een plaatje van heeft gezien. Dat geeft het hout gelijk ook zijn mooie unieke karakter. Aan dat laatste draagt ook ons handwerk bij. Hoewel wij streven naar perfectie en een zo nauwkeurige en foutloze afwerking, imiteren wij geen robots met ons werk en dat willen we ook niet. Houd daar alstublieft rekening mee.

Veiligheid

Hoe weet ik dat de snijplank waar ik de spruitjes op klaarmaak wel voedselveilig is? En hoe veilig is het ledikant voor mijn eigen spruitje? Daar kunnen we kort over zijn: heel veilig. De snijplanken zijn gelijmd met een waterbestendige en voor voedselcontact (na drogen hè) goedgekeurde lijm. Zowel voor de snijplanken als voor de kindermeubels gebruiken wij daarvoor Titebond III®. Zoekt u gerust op wat daarover te vinden is. Bij vragen staan wij u natuurlijk ook graag te woord. Wat misschien ook iets waard is: wij gebruiken de snijplanken zelf ook en onze dochter eet van haar eigen tafeltje en slaapt in de ledikant van Sein Design. Voor die laatste hebben wij de richtlijnen aangehouden die onder meer door de consumentenbond worden gesteld.

Klantenservice