Over Sein Design

Bij Sein Design willen we producten maken om trots op te zijn; kwalitatief, luxe en mooi afgewerkt handwerk. Het criterium is dat we het zelf ook zouden kopen. De gemeenschappelijke deler is hout; soms strak en mooi gekleurd met behoud van de natuurlijke eigenschappen, soms met een puur en rustiek karakter. Stuk voor stuk unieke items die recht doen aan het mooie materiaal waar ze uit gemaakt zijn

Sein Design is ontstaan vanuit een passie voor houtbewerken en het plezier dat zelf iets maken geeft. In 2016 begon Bram – die vroeger altijd al zijn vader hielp met klussen in en om het huis – intensiever te werken met hout. Hij volgde een cursus houtbewerking die al snel resulteerde in het maken van een plantenbak, salontafel, tuinstoelen en het nieuw leven in blazen van een houten tafel. Hij heeft een hele leuke en interessante baan bij een advieskantoor. Werken met zijn handen en iets maken van hout is een mooie afwisseling met zijn vaste baan, dit geeft veel voldoening en enthousiasme (iets dat volgens Bram’s vrouw Anne soms doorslaat in ‘houtisme’). Zijn pronkstuk tot nu toe is het houten ledikantje voor zijn dochter Amber die in 2019 is geboren. (Wij denken graag dat dit de reden is dat ze al na drie maanden doorsliep…). Na het maken van producten voor eigen gebruik, waren we benieuwd of ook anderen voor onze items warm liepen. Die nieuwsgierigheid groeide begin 2019 tot het bedrijf Sein Design. Met Sein Design maken wij producten van hoofdzakelijk hout om trots op zijn; zorgvuldig mooi afgewerkt handwerk. Het criterium is dat we het zelf ook zouden kopen. Stuk voor stuk unieke items die recht doen aan het mooie materiaal waar ze uit gemaakt zijn.

Natuurlijk maken we gebruik van prachtig eikenhout, maar we geven producten ook letterlijk kleur door te werken met meer exotische houtsoorten als het paarse purple heart, het rode padoek en het gele movingui. Of misschien valt u wel meer voor de prachtige tekening in het hout van wengé, olijfhout of zebrano.

Op onze site vindt u producten van kasten tot snijplanken en van lampen tot tuinstoelen. Sommige items zijn direct te bestellen, maar er staan ook items op waar andere mensen al plezier van hebben. Dat doen we om u een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is. Wilt u een snijplank die op de site staat, maar toch graag net even anders of heeft u ergens een plaatje gezien met een ontwerp dat u aanspreekt? Leuk die paarse stippen in een snijplank, maar vindt u donkerbruin mooier? Laat het ons weten, wij denken graag mee om uiteindelijk iets helemaal naar uw wens te maken. Het enig dat wij dan vragen is een beetje geduld terwijl wij met uw wensen aan de slag gaan en de lijm van uw unieke bestelling aan het drogen is! Bij speciaal bestelde items houden wij u desgewenst ook graag op de hoogte van het proces met foto’s en een korte toelichting.

In de regel zijn al onze producten netjes voor u afgewerkt met een beschermlaag (zo niet, dan zetten wij dat erbij). Bij op bestelling gemaakt meubels helpen wij u de kleur van de afwerking uitkiezen, maar natuurlijk kunnen wij het product ook onafgewerkt laten als u dit liever zelf voor uw rekening neemt. Massief hout werken wij bij voorkeur niet af met dekkende verf. Wij zijn gek op de prachtige karakteristieken van hout en die houden we graag in het zicht met een goede beschermlaag. Dat betekent natuurlijk niet dat u geen kleur aan het hout kunt geven. Vooral eikenhout leent zich daar prachtig voor en er zijn vele mogelijkheden die juist de houttint zoveel mogelijk behouden, of er een ander prachtig kleuraccent aan kunnen geven. Zo maken wij eikenhout soms wel gitzwart, maar wel zo dat de karakteristieke houtnerf behouden blijft. Kijk verder op onze site voor voorbeelden en neemt contact op zodat we u verder kunnen helpen.